‘Flexbranche krimpt in 2012’

0

De economische krimp en oplopende werkloosheid raken de flexmarkt. Voor 2012 verwacht het ING Economisch Bureau dat de omzet van de flexbranche met 5 procent afneemt, vooral door een teruglopende vraag naar uitzendkrachten in de industrie.

De flexmarkt krijgt dit jaar te maken met  een teruglopend aantal uren en minder omzet. Vooral uitzendorganisaties draaien een minder jaar dan in 2011. De vraag uit de industrie valt vanwege de verwachte productiekrimp daar (-1,2 procent) voor een groot deel weg, aldus ING Economisch Bureau. De vraag naar technisch personeel kan die krimp dit jaar niet compenseren.

Detachering
Ook in de detachering valt, met uitzondering van niches voor bepaald technisch of IT-personeel, geen groei te verwachten. Dat betekent dat voor het vierde jaar op rij het aantal uren in de detachering stagneert.

Betere tweede helft
Voor de hele flexbranche (uitzenden, bemiddelen, detacheren, werving&selectie en payrolling) verwacht ING Economisch Bureau in 2012 een krimp van 5 procent ten opzichte van afgelopen jaar. Vooruitlopend op beperkt economisch herstel in 2013 ligt een betere tweede dan eerste jaarhelft in het verschiet.

Gedwongen keuzes
“De verwachte omzetkrimp in de sector dwingt flexbedrijven duidelijke keuzes te maken in het kader van positionering, onderscheidendvermogen en de eigen flexibele schil, met het oog op versterking van het bedrijf en de relatie met opdrachtgevers en flexkrachten, om daarmee toekomstbestendig te blijven”, aldus Karin Radder sectormanager Zakelijke Dienstverlening van ING.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer