ABU Marktmonitor: +10%

1

In periode 10 (week 37 – 40) is het aantal uitzenduren met 10 procent gestegen. Ook de uitzendomzet steeg met 10 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2009.

Dit blijkt uit de nieuwe cijfers die de ABU dinsdag bekend heeft gemaakt.

Het is de zesde periode op rij dat de uitzendbranche een stabiele groei vertoont. In de voorgaande vier weken nam de omzet met 9 procent toe op jaarbasis en het aantal uitzenduren met 8 procent.
 

Per sector

Net als in de voorgaande periode, was er in de medische sector ook in periode 10 geen groei zichtbaar. Het aantal uitzenduren daalde met 9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet daalde met 10 procent. In de administratieve sector is zowel het aantal uren als de omzet gelijk gebleven met 2009. De industriële sector en de technische sector lieten wel een groei zien. In de industriële sector nam het aantal uren met 17 procent toe en de omzet met 19 procent. Voor de technische sector waren de percentages respectievelijk 21 procent en 17 procent.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Ronald van Eerten op

    Uitzendbranche, fastoodketens fungeren al jaren als economische thermometers. Als die betere cijfers laten zien, dan volgt ‘”de rest” ook, is de wetmatigheid. Niets nieuws. Wat er geleerd zou moeten worden: kijk verder dan volgende week, volgende maand, volgende kwartaal. Alle verhalen over diverse crises. Ik heb het gevoel, inmiddels een paar meegemaakt, dat de grootste recyclebranche die van de media is: eindeloos artikelen opnieuw gebruiken (datum en een paar namen aangepast). Over een half jaar krijgen we weer de artikelen over werkgevers die geen mensen kunnen vinden, dat medewerkers zo weinig binding hebben, dat zzp-ers het werk niet aankunnen. Meerjarenvisie zou echt inzicht geven. Niet geestelijk opsluiten in een regenbui (negatief) of een stralende zon (positief). Dynamisch denken. Zonder pieken geen dalen en omgekeerd.

Reageer