Brunel ziet tekenen van groei

0

Detacheringsbedrijf Brunel heeft de omzet in het derde kwartaal zien dalen. Het was het vierde kwartaal op rij dat de omzet afnam.

De meest recente ontwikkelingen wijzen echter op groei in het huidige kwartaal, meldde het bedrijf dinsdag.

Brunel haalde in het derde kwartaal een omzet van 172 miljoen euro. Dat was 12 procent minder dan een jaar eerder en 6 miljoen euro minder dan analisten hadden voorspeld. Het bedrijfsresultaat (ebit) bleef met 8,2 miljoen euro, 30 procent minder dan vorig jaar, eveneens achter bij de verwachtingen.

Op de Nederlandse markt bleef de groei nog uit. De omzet was afgelopen kwartaal ongeveer even hoog als in het voorgaande kwartaal en in het derde kwartaal van 2009. Volgens topman Jan Arie van Barneveld wijzen de meest recente ontwikkelingen echter op een bescheiden groei van de thuismarkt.

De opbrengsten van de belangrijke energiedivisie, die wereldwijd personeel detacheert bij olie- en energiebedrijven, daalden met 20 procent. Dat kwam doordat een groot project, dat vorig jaar nog veel binnenbracht, inmiddels is afgerond. Sinds het begin van het huidige kwartaal zorgen nieuwe projecten in Australië echter voor meer omzet bij de divisie, aldus Van Barneveld.

Brunel herhaalde de verwachting dat het vierde kwartaal "significante winstgevende groei" zal opleveren van de energiedivisie en de activiteiten in Duitsland. In Nederland zal de groei volgens het bedrijf beperkt zijn.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer