ABU Marktmonitor: 8 procent groei

1

Het aantal uitzenduren en de uitzendomzet zijn in periode 4 (week 13-16) beiden met 8 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode in 2010.

Dit heeft de ABU dinsdag bekendgemaakt.

In de technische sector steeg het aantal uren met 23 procent. De omzet nam met 21 procent toe. De industrieële sector vertoonde een groei van 13 procent in uren en 15 procent in omzet ten opzichte van een jaar eerder. In periode 4 van 2010 groeide het aantal uitzenduren met 13 procent en de omzet met 14 procent. ABU-directeur Aart van der Gaag meldt op Twitter dat het de tweede keer is dat de industrie groei over groei laat zien. Hij verwacht dat dit volgende maand met de technische sector zal gebeuren.

Hoewel in periode 2 en 3 van dit jaar het aantal uitzenduren in de administratieve sector groeide, moest er in deze branche in periode 4 weer een daling van het aantal uren worden opgetekend. Het aantal uitzenduren daalde in deze sector met 1 procent. De uitzendomzet groeide wel in periode 4 (+ 1 procent). 

Net als voorgaande periodes was er in de medische sector is nog steeds sprake van krimp. Het aantal uitzenduren nam af met 12 procent en de omzet daalde met 16 procent.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. kim den braber op

    Heeft iemand enig idee waarom er een daling is in die medische sector? Werken er gewoon steeds minder medische mensen via uitzendbureau’s etc.?

Reageer