Flexibele loonregeling in nieuwe cao Banden & Wielen

0

De werknemers werkzaam in de banden- en wielenbranche krijgen een structurele loonsverhoging van 4 procent over 27 maanden.

Koert Peperkamp van FNV Bondgenoten reageert: ‘Eindelijk een akkoord met koopkrachtbehoud en toekomstperspectief voor de werknemers.’

Aanvullend aan de loonsverhoging is een flexibele regeling afgesproken, omdat in de sector er per bedrijf nog veel verschil is in het herstel van de economische crisis. Voor bedrijven waar voldoende werk en financiële middelen zijn, krijgen werknemers bovenop de loonsverhoging een eenmalige uitkering van 1 procent over het jaarsalaris. Deze wordt uiterlijk in oktober uitgekeerd. Voor bedrijven waar er nog onvoldoende werk of financiële middelen zijn, kan de werkgever deze eenmalige uitkering omzetten in twee eenmalige extra vrije dagen.

De cao loopt met terugwerkende kracht van 1 oktober 2010 tot en met 31 december 2012.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer