ABU-Marktmonitor: omzet stijgt weer

0

De uitzendbranche is over heel 2023 gekrompen in uren en omzet, maar eind 2023 is de omzet gestegen.

Het totaal aantal uren daalde in 2023 met 14%, de totale omzet met 2%, blijkt uit de Marktmonitor van de ABU. In 2023 was er één werkbare dag minder dan in 2022, hiervoor is een correctie toegepast.

De jaarontwikkelingen per sector

  • Administratieve sector: Een daling van 23% in uren en een daling van 8% in omzet ten opzichte van 2022.
  • Industriële sector: Een daling van 9% in uren en een stijging van 2% in omzet ten opzichte van 2022.
  • Technische sector: Een daling van 10% in uren en een stijging van 2% in omzet ten opzichte van 2022.

Periode 13 2023 (4 t/m 31 december)

In periode 13, van 4 december tot en met 31 december, daalde het aantal uren met 7%. De omzet steeg met 5% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Omdat deze periode één werkbare dag minder telde dan dezelfde periode vorig jaar, is er een correctie toegepast.

Totaal uren (ABU Marktmonitor)

De ontwikkelingen per sector

  • Administratieve sector: Het aantal uren daalde met 17% en de omzet is gedaald met 3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: Het aantal uren daalde met 3% en de omzet steeg met 9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: Het aantal uren daalde met 4% en de omzet steeg met 9% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer