ABU Marktmonitor: geen omzetgroei en flinke daling uitzenduren

0

Een flinke volumedaling voor uitzenders in de administratieve en technische sector leidt tot krimp in de uitzendbranche. In de laatst gemeten periode daalde het aantal uitzenduren met 9% en bleef de omzet van de uitzendsector gelijk (0%) in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de ABU Marktmonitor over periode 12 (7 november tot en met 4 december 2022)

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • administratieve sector: Het aantal uitzenduren daalde met 18% en de omzet is gedaald met 3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: Het aantal uitzenduren daalde met 4% en de omzet steeg met 3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: Het aantal uitzenduren daalde met 11% en de omzet daalde met 2% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
(Bron: ABU)

Er was in 2022 al langer sprake van een daling in uitzenduren. Waar die daling eerst steeds iets minder werd, is die krimp de afgelopen periode dus duidelijk weer groter dan in de maanden ervoor (zie ook periode 11).
De omzetontwikkeling van de uitzendsector herstelde zich de afgelopen maanden enigszins, maar dat geldt dus niet voor de afgelopen periode.

 

Lees ook: Analyse flexmarkt en vooruitzichten 2023

 

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer