ABU Marktmonitor: uitzenduren dalen, omzet uitzenders stijgt licht

0

De trend van daling in uitzenduren en (licht) stijgende omzet in de uitzendbranche zet door. In de afgelopen maand is het aantal uitzenduren met 6% gedaald en is de omzet van uitzenders met 2% gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de ABU Marktmonitor over periode 11 (10 oktober tot en met 6 november 2022).

(Bron: ABU)

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • administratieve sector: Het aantal uitzenduren daalde met 14% en de omzet is gedaald met 1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: Het aantal uitzenduren daalde met 2% en de omzet steeg met 5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: Het aantal uitzenduren daalde met 9% en de omzet daalde met 1% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Hoewel het aantal uitzenduren nog altijd krimp vertoont, is die daling het afgelopen half jaar telkens minder groot geworden. Nu lijkt dit zich te stabiliseren; de daling in uitzenduren was in de vorige periode (periode 10) ook 6%.
De gemiddelde omzet van uitzenders is de laatste maanden weer gestegen, hoewel afgelopen maand iets minder dan in de maand hiervoor (periode 10), toen de omzet met 4% steeg.

 

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer