Weer minder krimp in uitzenduren en meer omzetgroei uitzenders

0

De uitzendsector heeft de opgaande lijn te pakken. De daling in uitzenduren was de afgelopen periode (met -6%) opnieuw iets minder groot dan voorgaande maand. En de omzet van uitzenders steeg met 4% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de ABU Marktmonitor over periode 10 (12 september tot en met 9 oktober).

(Bron: ABU)

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • administratieve sector: Het aantal uitzenduren daalde met 15% en de omzet is gedaald met 1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: Het aantal uitzenduren bleef gelijk en de omzet steeg met 10% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: Het aantal uitzenduren daalde met 12% en de omzet daalde met 2% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Hoewel het aantal uitzenduren nog altijd krimp vertoont, is die daling het afgelopen half jaar telkens minder groot geworden. De gemiddelde omzet van uitzenders is omgeslagen van krimp naar groei in de afgelopen 6 maanden. Vorige maand (periode 9) was voor het eerst weer sprake van een lichte omzetgroei (+1%). De afgelopen periode bedroeg de omzetgroei 4%.

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer