Krimp in uitzenduren iets minder groot dan maanden ervoor

0

De afgelopen periode daalde het aantal uitzenduren met 7% en steeg de omzet met 1% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De administratieve en de technische sector doen het nog steeds een stuk slechter dan vorig jaar.

Dat blijkt uit de ABU Marktmonitor over periode 9 (15 augustus t/m 11 september 2022).

ABU marktmonitor
(Bron: ABU)

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • administratieve sector: Het aantal uitzenduren daalde met 18% en de omzet is gedaald met 6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: Het aantal uitzenduren bleef gelijk en de omzet steeg met 9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: Het aantal uitzenduren daalde met 13% en de omzet daalde met 3% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Deze meest recente cijfers passen in het beeld dat al maanden zichtbaar is. Sinds dit voorjaar is de groei omgeslagen naar krimp. Nog altijd is er een forse krimp in uitzenduren, maar de daling is in de afgelopen periode opnieuw iets minder sterk dan in de maand hiervoor (periode 8).

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer