Krimp in uitzenduren houdt aan

0

In de afgelopen periode daalde het aantal uitzenduren met 9% en bleef de omzet van de uitzendsector gelijk in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Opnieuw deed de grootste krimp zich voor in de administratieve sector, de industriële sector zag daarentegen de omzet opnieuw flink stijgen.

Dat blijkt uit de cijfers uit de ABU Marktmonitor over periode 8 (18 juli t/m 14 augustus 2022).

(Bron: ABU)

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • administratieve sector: Het aantal uitzenduren daalde met 21% en de omzet is gedaald met 9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar
  • industriële sector: Het aantal uitzenduren bleef gelijk en de omzet steeg met 10% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: Het aantal uitzenduren daalde met 12% en de omzet daalde met 3% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dit cijfers uit de meest recente periode passen in het beeld van voorgaande periodes. Wel zijn de laatste cijfers iets positiever dan in de maand daarvoor (periode 7). In periode 5 was de daling in uitzenduren (en -omzet) het grootst. De groei van begin dit jaar is duidelijk omgeslagen naar krimp in de uitzendsector.

 

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer