Forse krimp in uitzenduren, zelfs omzet uitzendsector daalt

0

Voor het eerst in lange tijd is afgelopen maand de omzet van de uitzendsector gedaald. Ook de daling in uitzenduren zet flink door. In periode 5 daalde het aantal uitzenduren met 11% en daalde de omzet met 4% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de meest recente cijfers uit de ABU Marktmonitor over periode 5 (van 25 april tot en met 22 mei).

Bron: ABU

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • administratieve sector: Het aantal uitzenduren daalde met 26% en de omzet is gedaald met 15% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: Het aantal uitzenduren bleef gelijk en de omzet steeg met 6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: Het aantal uitzenduren daalde met 5% en de omzet steeg met 1% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De dalende trend is al langer zichtbaar. In de vorige periode (periode 4) daalde het aantal uitzenduren ook al (-3%). Die daling is dus behoorlijk doorgezet in de afgelopen periode.
De omzetgroei vlakte de afgelopen periode(s) al af, maar is nu echt omgeslagen. Was er in periode 4 nog sprake van een omzetgroei van 5%, in de afgelopen periode is de omzet van de uitzendsector dus voor het eerst in lange tijd gedaald (-4%).

 

flexeventFleXevent 21 juni a.s.

Groeien met jouw flexbedrijf in deze turbulente tijd? Op het komende FleXevent presenteren we de nieuwste inzichten in de belangrijkste uitdagingen en kansen in onze markt en maatschappij, bespreken we de grote mogelijkheden van recruitment 4.0 en – voor het eerst– zoomen we in op de geheimen van flexbureaus die de afgelopen jaren uitzonderlijk hard zijn gegroeid.
Bekijk het interessante programma van het FleXevent op 21 juni a.s. in Houten en meld je aan!

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer