Omzetgroei uitzendbranche vlakt af, aantal uitzenduren daalt zelfs

0

De groei van de uitzendbranche vlakt af. Sterker nog, in april daalde het aantal uitzenduren zelfs met 3%. De omzet van de uitzendsector steeg wel, met 5%, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de ABU Marktmonitor over periode 4 (28 maart tot en met 24 april).

periode 4
Bron: ABU

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • administratieve sector: Het aantal uitzenduren daalde met 14% en de omzet is gedaald met 3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: Het aantal uitzenduren steeg met 3% en de omzet steeg met 11% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: Het aantal uitzenduren steeg met 1% en de omzet steeg met 9% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De dalende trend was in de maand daarvoor al ingezet. In periode 3 daalde het aantal uitzenduren ook al licht (met -1%). Hoewel minder dan in de meeste maanden daarvoor, is er nog wel altijd sprake van omzetgroei.

 

flexeventFleXevent 21 juni a.s.

Groeien met jouw flexbedrijf in deze turbulente tijd? Op het komende FleXevent presenteren we de nieuwste inzichten in de belangrijkste uitdagingen en kansen in onze markt en maatschappij, bespreken we de grote mogelijkheden van recruitment 4.0 en – voor het eerst– zoomen we in op de geheimen van flexbureaus die de afgelopen jaren uitzonderlijk hard zijn gegroeid.
Bekijk het interessante programma van het FleXevent op 21 juni a.s. in Houten en meld je aan!

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer