Omzet uitzenders groeit, aantal uitzenduren stagneert

0

De omzet van de uitzendsector is in de maand maart opnieuw gegroeid. Het uitzenduren stagneert echter. De industriële en technische sector deden het redelijk goed, maar vooral de administratieve sector bleef achter.

Voor de hele branche geldt dat in de afgelopen periode het aantal uitzenduren licht daalde (met -1%) en de omzet van de uitzendsector met 7% steeg ten opzichte van dezelfde periode in 2021.

Dat blijkt uit de meest recente cijfers uit de ABU Marktmonitor over periode 3 (28 februari tot en met 27 maart).

ABU Marktmonitor periode 3
Bron: ABU

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • administratieve sector: het aantal uitzenduren daalde met 8% en de omzet is gestegen met 1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: het aantal uitzenduren steeg met 2% en de omzet steeg met 9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: het aantal uitzenduren steeg met 5% en de omzet steeg met 11% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De omzetgroei van de uitzendsector in de afgelopen periode blijft iets achter bij de eerste maanden van het jaar (periode 1 en periode 2).
De lichte daling van uitzenduren in afgelopen periode is niet helemaal verassend. De trend dat de omzet van uitzenders sneller groeit dan het aantal uitzenduren was in de voorgaande periodes al ingezet.

 

flexeventFleXevent 21 juni a.s.

Groeien met jouw flexbedrijf in deze turbulente tijd? Op het komende FleXevent presenteren we de nieuwste inzichten in de belangrijkste uitdagingen en kansen in onze markt en maatschappij, bespreken we de grote mogelijkheden van recruitment 4.0 en – voor het eerst– zoomen we in op de geheimen van flexbureaus die de afgelopen jaren uitzonderlijk hard zijn gegroeid.
Bekijk het interessante programma van het FleXevent op 21 juni a.s. in Houten en meld je aan!

 

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer