DIT Groep investeert in detacheringstak hoger opgeleide technici

0

DIT Groep heeft geïnvesteerd in de bedrijven CAJA en Connetix en deze ondergebracht in de nieuwe divisie Engineering Professionals. Hiermee zal DIT Groep zich voortaan ook richten op het detacheren van hoger opgeleid technisch personeel.

Dat heeft het bedrijf in een persbericht bekendgemaakt.

Volgens DIT Groep, het moederbedrijf van DIT Personeel en Larex, past de investering in de strategie van om te groeien en te specialiseren in de technische bemiddelingsmarkt. Met de divisie Engineering Professionals wil DIT Groep – naast het detacheren en uitzenden van technisch uitvoerend personeel – ook de detacheringsmarkt van hoger opgeleid technisch personeel betreden.

Engineering Professionals

In de nieuwe combinatie, de divisie Engineering Professionals, heeft DIT een klein meerderheidsbelang. De labels CAJA en Connetix zullen onafhankelijk in de markt blijven opereren. De oprichters van CAJA en Connetix vormen samen het managementteam van de nieuwe divisie Engineering Professionals en blijven mede-eigenaar. Door de investering in CAJA en Connetix zet DIT Groep een eerste stap in het bouwen van een professionals divisie, gespecialiseerd in de bouw en techniek.

Schaarste technisch talent

DIT Groep verwacht dat de schaarste aan technisch talent in de bouw en techniek de komende jaren alleen maar zal groeien. Dat betekent volgens DIT dat de markt steeds vaker een beroep zal moeten doen op de tijdelijke inzet van specialistische kennis en expertise (lees: detachering). Volgens DIT gaan klanten het werk steeds meer projectmatig organiseren en zijn zij daarvoor op zoek naar ‘partners’ die op het juiste moment passend technisch talent beschikbaar hebben. Door het bouwen van een professionals divisie wil DIT Groep ook voor het detacheren van hoger opgeleid personeel een strategische partner voor haar klanten zijn.

Om aan de grote vraag naar vakpersoneel en professionals te kunnen voldoen biedt DIT Groep naast lokale werving en opleiding van technische vakkrachten (DIT Personeel) ook internationale werving van vakkrachten die lokaal niet voldoende te vinden zijn (Larex). Door de investering in CAJA en Connetix kan ook de vraag naar professionals ingevuld worden.

Dennes van der Vlist, CEO van DIT Groep: “Door te focussen op specialisatie onderscheiden we ons steeds meer binnen de bouw en techniek. CAJA en Connetix zijn twee krachtige, technische staffing ondernemingen die enorm sterk zijn in de projectmatige inzet van hoogopgeleide technische professionals binnen de Bouw-Civiel & Machine-Apparatenbouw. Verder past het samengaan met CAJA en Connetix bij de marktvraag die de komende jaren op ons afkomt. De schaarste van technisch personeel neemt almaar toe en er dienen zich grote vraagstukken aan in de markt als het gaat om het bouwen van (veel) meer woningen en de transitie naar duurzame energie. Onze klanten hebben baat bij een sterke onafhankelijke speler in de markt die zowel ervaren uitvoerende vakkrachten als hooggeschoolde engineers kan leveren”.

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer