Omzet uitzendbranche groeit fors (+13%)

0

De uitzendsector is de afgelopen maand weer gegroeid. In februari steeg het aantal uitzenduren met 4% en steeg de omzet met 13% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Vooral de technische sector doet het goed.

Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van de ABU Marktmonitor over periode 2 (van 31 januari tot en met 27 februari 2022).

Omzetontwikkeling uitzendbranche (Bron: ABU)

De ontwikkelingen per sector zijn in de afgelopen periode als volgt:

  • administratieve sector: het aantal uitzenduren daalde met 2% en de omzet is gestegen met 7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: het aantal uitzenduren steeg met 6% en de omzet steeg met 13% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: het aantal uitzenduren steeg met 10% en de omzet steeg met 16% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De groei in februari is iets groter dan in januari van dit jaar (periode 1). Trend lijkt dat de omzet van uitzenders sneller groeit dan het aantal uitzenduren.

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer