Omzet uitzendbranche +11%, groei uitzenduren blijft achter

0

In januari is de omzet van de uitzendbranche gestegen met 11% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het aantal uitzenduren steeg afgelopen maand ‘slechts’ met 3%.

Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de ABU Marktmonitor over periode 1 (van 3 tot en met 30 januari 2022).

 

omzetontwikkeling uitzendbranche (bron: ABU)

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • administratieve sector: Het aantal uitzenduren daalde met -2% en de omzet is gestegen met 5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: Het aantal uitzenduren steeg met 3% en de omzet steeg met 11% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: Het aantal uitzenduren steeg met 4% en de omzet steeg met 8% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Daarmee heeft de uitzendbranche het de afgelopen maand beter gedaan dan de maand ervoor (periode 13, 2021). Over heel 2021 kende de uitzendbranche een flinke groei, maar die groei is in de laatste maanden wel afgevlakt.

 

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer