Guus Klein nieuwe CFO Youbahn

0

Guus Klein (36) is sinds dit jaar de nieuwe CFO bij Youbahn, een uitzendplatform voor flexibel werk. Klein is naast Finance verantwoordelijk voor een breed portefeuille, bestaande uit onder andere Data, HR en Security & Compliance.

Guus Klein begon in 2009 zijn carrière bij Grant Thornton en maakte later de overstap naar USG Finance. Via USG Finance werkte hij zes jaar op interim basis bij een gevarieerd aantal opdrachtgevers. Door zijn werkzaamheden in verschillende functies is hij een allround finance- en dataspecialist geworden, met een leidinggevende functie bij Youbahn als gevolg.

Klein gaat zich zowel op strategisch als operationeel niveau bezighouden bij Youbahn. Als CFO gaat hij een team samenstellen waarbij de pijlers Data en Finance goed worden verankerd. In aanvulling op de reguliere Finance werkzaamheden gaat hij zich met name richten op het stroomlijnen van de data binnen de organisatie om zodoende vraag en aanbod van flexibel werk nog beter op elkaar af te stemmen.

Klein over zijn nieuwe functie: “Youbahn is een jonge en dynamische onderneming die uitstekend past in de huidige samenleving waarbij met name voor generatie Z flexibel werk erg belangrijk is. Ik kijk ernaar uit invulling te geven aan de groeiambitie van de organisatie, enerzijds door de dienstverlening uit te rollen in meerdere steden en anderzijds door het aantal labels verder uit te breiden. Dit kunnen we realiseren door te blijven innoveren. Datagedreven werken is daarbij essentieel aangezien dit leidt tot betere inzichten wat de besluitvorming ten goede komt. Ik ben ervan overtuigd dat Youbahn op deze manier een volgende professionaliseringsslag kan maken.”

Ard Huininga, CEO bij Youbahn: “Onze ambitie is om van Youbahn hét uitzendplatform te maken voor flexibel werk. Data gaat hierbij de doorslag geven. Bijvoorbeeld om efficiënter te werken en om het matchen van opdrachtgevers en flexwerkers te stroomlijnen. We zijn dan ook erg blij met de komst van Guus Klein, die zijn sporen heeft verdiend op het snijvlak van data en finance. Met zijn kennis en ervaring is Guus een aanwinst voor onze organisatie. Ik kijk ernaar uit om samen met hem het bedrijf verder uit te breiden, dit jaar naar zes andere studentensteden.”

Lees ook: Bricks of clicks, uitzenders zoeken hun eigen mix

 

Met Flexmarkt pro heb je exclusief toegang tot:
✅ verdiepende en analyserende artikelen
✅ de verzuim- en transitietool
✅ handige voorbeelddocumenten, zoals de oproep – en vaststellingsovereenkomst
✅ antwoord op tientallen juridische flexvragen
✅ Flexmarkt magazine: het laatste nummer en archief
Waar nodig is deze informatie juridisch getoetst door onze arbeidsrechtadvocaten.

Abonneer je hier op Flexmarkt Pro (nu eerste maand 1 euro)

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer