ManpowerGroup boekt omzetgroei, maar niet in Nederland

0

ManpowerGroup zet in het eerste kwartaal van 2022 de stijgende lijn voort. Net als in het voorgaande kwartaal boekt de Amerikaanse uitzender wereldwijd omzetgroei (+6%). Maar de prestaties van Manpower Nederland blijven opnieuw achter (-2%).  

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het ManpowerGroup heeft bekendgemaakt.

Manpower mondiaal

De ManpowerGroup behaalde in het eerste kwartaal van 2022 een mondiale omzet van $ 5,1 miljard. Dat komt neer op een omzetgroei van +6% organic constant currency (OCC, dus ook exclusief eventuele overnames e.d.). Ook in het voorgaande kwartaal (vierde kwartaal van 2021) was de omzetgroei +6%).
Opvallend is de omzetgroei van +46% in het eerste kwartaal ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor in de Verenigde Staten.

Europa

Ook in Zuid-Europa presteerde ManpowerGroup goed. In Zuid-Europa kwam de omzet in het eerste kwartaal van 2022 uit op $ 2,2 miljard, een omzetgroei van +8% (CC, constant currency). Frankrijk – goed voor ruim de helft van de omzet in Zuid-Europa – boekte ook een omzetgroei van +8%. In het vierde kwartaal van 2021 was de omzetgroei nog +6%.

In Noord-Europa boekte ManpowerGroup een omzet van $ 1,1 miljard, een omzetgroei van +4% (OCC) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In het vierde kwartaal van 2021 was de omzetgroei in Noord-Europa nog +9%.

Nederland blijft opnieuw achter

Alleen ManpowerGroup Nederland deed het opnieuw minder goed in vergelijking met de meeste andere landen van het uitzendconcern. Nederland – goed voor 10% van de omzet binnen Noord-Europa – boekte in het eerste kwartaal van 2022 een omzetdaling van -2% (CC). Ook in het vierde kwartaal van 2021 bleef de omzet in Nederland al achter (omzetdaling -5% (CC)).

Lees ook: Noor Richard Øverland nieuwe directeur Manpower Nederland

Daarmee presteert ManpowerGroup Nederland minder goed dan gemiddeld in de Nederlandse uitzendbranche. Volgens de ABU Marktmonitor bedroeg de gemiddelde omzetgroei van Nederlandse uitzenders in het eerste kwartaal ongeveer +10%.

 

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer