YoungCapital opent tweede vestiging in Londen

0

YoungCapital versnelt zijn expansie in het Verenigd Koninkrijk door een tweede vestiging te openen in Londen. De internationale expansie van YoungCapital past in de groeistrategie van moederbedrijf The Works, die de ambitie heeft om een top-5 positie in de Europese recruitmentmarkt te veroveren. 

Een belangrijke reden om te kiezen voor de Britse hoofdstad is het versterken van de lokale aanwezigheid en het bedienen van verschillende nieuwe opdrachtgevers in Londen. YoungCapital heeft als doel om dit jaar in het Verenigd Koninkrijk meer dan 2.000 jongeren aan het werk te helpen.

In de komende jaren wil YoungCapital uitgroeien tot de grootste recruitmentorganisatie van het Verenigd Koninkrijk die zich volledig richt op studenten, net afgestudeerden en young professionals. Daarmee springt het recruitmentbedrijf naar eigen zeggen in een opmerkelijk gat in de bemiddelingsmarkt, aangezien er maar weinig doelgroepgerichte recruitmentbureaus actief zijn op de Britse markt. Sinds de start van YoungCapital in het VK heeft het bedrijf een flink aantal nieuwe opdrachtgevers erbij gekregen waaronder in Londen en omgeving.

Ineke Kooistra, CEO van The Works

Dezelfde groeiformule als in Duitsland

Ineke Kooistra, CEO van moederbedrijf The Works: “We hebben al eerder uitgesproken dat we een sterke positie willen opbouwen in de Britse markt, een van de grootste en belangrijkste markten binnen Europa. Daarom hebben we in de afgelopen periode hard gewerkt om onze Britse organisatie vorm te geven en we komen nu in de volgende groeifase. In het VK volgen we dezelfde groeiformule zoals we die in Duitsland hebben toegepast. Dankzij die succesvolle strategie zijn we nu een van de belangrijkste spelers in het Duitse jongerensegment.”

Banenplatform StudentJob

Toch is YoungCapital niet het eerste label van moederbedrijf The Works dat actief is op de Britse markt. Banenplatform StudentJob, dat ook onderdeel is van The Works, is al sinds 2010 actief in het VK. Hierdoor heeft de recruitmentgroep niet alleen veel marktkennis en data opgebouwd, maar ook een database met miljoenen potentiële Britse werkzoekenden die nu ingezet kan worden bij YoungCapital. Dit geeft YoungCapital naar eigen zeggen een voorsprong in de werving van flexkrachten ten opzichte van de concurrentie, die veelal gebruik maken van externe jobplatforms. Daarnaast zullen YoungCapital en banenplatform StudentJob gaan samenwerken wat moet zorgen voor een optimale online vindbaarheid van de openstaande vacatures.

Lees ook: YoungCapital wordt ‘The Works’ en wil Europa veroveren

 
Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer