YoungCapital opent eerste Britse kantoor

0

YoungCapital veranderde eerder deze zomer haar naam in The Works en sprak daarbij de ambitie uit snel verdere internationale expansie te realiseren. De recruitmentspecialist voegt de daad bij het woord door een eerste vestiging in Engeland te openen.

YoungCapital is vanaf vandaag actief in de UK. Vanuit het eerste kantoor in Birmingham richt de organisatie zich op recruitment van jong talent op de Britse arbeidsmarkt, waar het verschillende sectoren gaat bedienen. Deze stap is in lijn met de groeistrategie van moederbedrijf The Works, die is gericht op internationale expansie.

Lees ook: YoungCapital wordt ‘The Works’ en wil Europa veroveren

Ineke Kooistra, CEO van The Works

‘Klaar om UK te veroveren’

YoungCapital is ervan overtuigd dat dit hét moment is om alle Britse jongeren aan het werk te helpen. Er is in de UK volgens YoungCapital namelijk nog geen andere partij die zich specifiek op jong talent richt. Ineke Kooistra, CEO van The Works: “De missie van YoungCapital is álle jongeren aan het werk krijgen. Daar horen de Britse jongeren dus ook bij. Binnen vijf jaar willen we een top-5-speler zijn in Europa, en daarvoor hebben we ook een sterke positie in de UK nodig. Met de opening van ons eerste YoungCapital-kantoor in Birmingham zetten we een belangrijke eerste stap. Daarna richten we onze pijlen snel op Londen. We zijn klaar om de hele UK te veroveren.”

Database met miljoenen werkzoekenden

Moederbedrijf The Works heeft in de afgelopen jaren via meer dan 20 internationale jobboards een database met miljoenen jonge Britse werkzoekenden opgebouwd. Kooistra: “Een betere start kunnen we ons niet wensen. Met deze stap tonen we meteen de kracht van ons bedrijf. Mensen als basis, tech als aanjager, en marketingkracht en ondernemerschap als groeiversneller. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze mix de komende jaren een van de topspelers in de UK gaan worden. Net zoals dat ons in Nederland en Duitsland is gelukt.”

Grenzeloze ambitie

Na een succesvolle introductie van YoungCapital in Duitsland, is het wederom aan Karin van der Gragt, Growth Director bij YoungCapital, om dit succes met het UK-team te overtreffen. Een mooie uitdaging in een groeimarkt waar nu al ruim 1,6 miljoen mensen via een wervings- en uitzendorganisatie werken. Karin: “Er zijn allerlei kansen om ook de arbeidsmarkt in de UK flink op te schudden. De jonge talenten zijn er eager om aan de slag te gaan in sectoren als retail, administratie, klantenservice, finance & insurance en logistiek. Wij springen simpelweg in het gat in de markt.”

the worksOver The Works

The Works (the-works.com) is de holding achter snelgroeiende recruitmentbureaus en jobboards YoungCapital, YoungCapital NEXT, Jobbird.com en StudentJob. Met 20 jaar ervaring en een internationale database van 7,5 miljoen mensen is The Works naar eigen zeggen ‘de grootste challenger’ in de uitzend- en arbeidsmarkt in Europa. De organisatie van The Works wordt gevormd door ruim 1.300 jonge, ondernemende medewerkers. Via innovatieve bemiddeling en een eigen netwerk van internationale jobboards werken per jaar meer dan 50.000 mensen via The Works bij zo’n 2.000 verschillende bedrijven in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Zweden en Zwitserland.

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer