Noor Richard Øverland nieuwe directeur Manpower Nederland

0

Richard Øverland (43) is per direct aangesteld als de nieuwe directeur van uitzendorganisatie Manpower Nederland. De Noor volgt Janine Bos op en wordt eindverantwoordelijk voor de Nederlandse tak van het wereldwijd opererende uitzendbureau.

In zijn rol als directeur Manpower Nederland neemt Øverland ook plaats in het leiderschapsteam van moederbedrijf ManpowerGroup Nederland.

‘Ontzettend uitdagend’

De promotie naar directeur Manpower Nederland is een mooie stap in de lange carrière van Øverland binnen de ManpowerGroup. Zo was Øverland hiervoor regiodirecteur bij Manpower Noorwegen, maar begon zijn loopbaan bij ManpowerGroup al in 2005. Hij startte destijds op de salesafdeling en vervulde later diverse operationele en leidinggevende functies binnen de labels Experis en Manpower.

“Dit is voor mij een belangrijk moment om aan de slag te gaan bij Manpower Nederland”, zegt Richard Øverland. “De ontwikkelingen op de Nederlandse arbeidsmarkt zijn uitzonderlijk. Het is in deze tijd ontzettend uitdagend voor bedrijven om talentvol personeel te vinden en we zien dat de personeelstekorten voorlopig nog wel blijven aanhouden.(..)”

Øverland volgt Janine Bos op die sinds deze maand directeur is van Intelligence Group. Bos werd in 2019 aangesteld als directeur Manpower Nederland.

‘Business transformatie’

Mark Cahill, algemeen directeur ManpowerGroup Nederland, zegt over de aanstelling van Øverland: “Richards internationale ervaring en uitgebreide kennis van onze markt zijn een mooie aanwinst voor de organisatie. Onder zijn leiderschap zetten we onze business transformatie voort en tillen we die naar een hoger niveau, zodat we nog meer waarde kunnen leveren aan onze klanten en kandidaten.”

Omzet blijft achter

ManpowerGroup maakte onlangs de jaarcijfers over 2021 bekend. Wereldwijd boekte ManpowerGroup een omzetgroei ten opzichte van het eerste coronajaar 2020. Maar de omzetontwikkeling in Nederland bleef ook vorig jaar achter, met zelfs een omzetdaling van -5% in het laatste kwartaal van 2021. In Nederland kende de ManpowerGroup in 2020 en 2019 een forse omzetkrimp. In 2020 daalde de jaaromzet in ons land met -19% en in 2019 – voor de coronacrisis – zelfs -21%.

 

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer