Janine Bos nieuwe directeur Manpower Nederland

0

Janine Bos is per direct aangesteld als de nieuwe directeur van Manpower Nederland. Zij volgt daarmee Peter van Kleij op die deze rol sinds september 2018 ad interim heeft vervuld.

Janine Bos was al op tijdelijke basis (sinds 1 april 2019) verantwoordelijk voor Marketing & Communicatie binnen ManpowerGroup Nederland.Bos is geen onbekende binnen de uitzendwereld. Zij werkte eerder voor Randstad Groep Nederland.

Jeroen Zwinkels, algemeen directeur ManpowerGroup Nederland, zegt over de aanstelling van Bos: “Naast haar jarenlange ervaring neemt Janine een berg aan daadkracht en enthousiasme mee. In combinatie met haar gezonde dosis humor en focus op het resultaat, is zij de ideale persoon om Manpower weer terug aan de top van de markt te krijgen*.”

Janine Bos over haar nieuwe functie als directeur: “Manpower is een organisatie die het goede koestert en zich tegelijkertijd openstelt voor de toekomst. Ik krijg bij Manpower Nederland de ruimte om te werken aan een sterk merk en om de concurrentie uit te dagen. Ik ken de branche en de bedrijven die er binnen actief zijn door mijn jarenlange ervaring als directeur operatie en sales”.

Bron: ManpowerGroup Nederland

Noot van de redactie:

Omzetdaling Manpower Nederland

*De tegenvallende cijfers in ons land hebben vorig jaar al tot directiewisseling geleid. José Brenninkmeijer heeft begin november het veld moeten ruimen en is vervangen door Jeroen Zwinkels, die per 1 januari 2019 is benoemd tot algemeen directeur van ManpowerGroup Nederland.

ManpowerGroup Nederland boekte in 2018 een omzet van € 707 miljoen, wat neerkomt op een omzetdaling van -3,5%. De afgelopen periode is de omzet van ManpowerGroup Nederland fors gedaald. In het vierde kwartaal van 2018 daalde de omzet in Nederland met -13%. En is het eerste kwartaal van dit jaar was de omzetkrimp in Nederland zelfs -22% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

 

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer