Forse omzetdaling ManpowerGroup Nederland

0

ManpowerGroup Nederland heeft het jaar dramatisch afgesloten. De omzet van ManpowerGroup Nederland is in het vierde kwartaal fors gedaald, met -13%. Voor het hele jaar 2018 kwam ManpowerGroup Nederland daarmee op een omzetdaling van -4%.

Dat heeft ManpowerGroup gisteren bekendgemaakt.

ManpowerGroup wereldwijd

De omzet van ManpowerGroup wereldwijd is in het vierde kwartaal uitgekomen op $ 5,4 miljard. Dat komt neer op een daling van -4% (-1% in constant currency (cc), dus gecorrigeerd voor wisselkoersverschillen.).
Daarmee kwam de omzet van ManpowerGroup over heel 2018 uit op $ 22, een stijging van 5% (2% cc).

ManpowerGroup Nederland

De omzet van ManpowerGroup Nederland ging, na een omzetkrimp van -4% in het derde kwartaal, in het vierde kwartaal nog harder onderuit: -13% (cc) ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor.
Voor het hele jaar 2018 kwam ManpowerGroup Nederland daarmee op een omzetdaling van -4%. Het omzetverloop is gedurende het jaar dus steeds verder verslechterd. Boekte ManpowerGroup Nederland in het eerste kwartaal nog een omzetgroei van +4%, in het tweede kwartaal zette de krimp in (met -1%), in het derde kwartaal bedroeg de omzetdaling -4% en in het vierde kwartaal dus -13%.

Noord-Europa

Alleen Duitsland deed het in Noord-Europa met een omzetdaling van -18% (cc) in het vierde kwartaal nog slechter dan Nederland. België deed het relatief goed met een lichte omzetgroei in het vierde kwartaal (+1% cc).

Directiewisseling

De tegenvallende cijfers in ons land hebben vorig jaar al tot directiewisseling geleidt. José Brenninkmeijer heeft begin november het veld moeten ruimen en vervangen door Jeroen Zwinkels, die per 1 januari 2019 is benoemd tot algemeen directeur van ManpowerGroup Nederland

Bron: ManpowerGroup

Lees ook:

 

Over Auteur

Reageer