Manpower had in derde kwartaal meer tegenwind

0

ManpowerGroup heeft in het derde kwartaal te maken gehad met meer economische tegenwind dan was voorzien. Dat zei topman Jonas Prising van ManpowerGroup afgelopen vrijdag tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

Prising sprak van ‘uitdagende’ economische omstandigheden, mede een gevolg van de resultaten in Frankrijk en Noord-Europa. Manpower had ook last van de sterke dollar, in relatie tot andere valuta.

Manpower sloot het derde kwartaal van 2018 af met een omzet van 5,4 miljard dollar, een daling van 1 procent ten opzichte van 2017. Exclusief de wisselkoerseffecten behaalde het concern 1 procent meer omzet. Onder de streep bleef een winst over van 158 miljoen dollar, tegen bijna 138 miljoen dollar een jaar eerder.

Voorzichtig over het vierde kwartaal

Prising was voorzichtig met zijn vooruitzichten voor het lopende vierde kwartaal. ‘We verwachten dat de aangepaste winst per aandeel in het vierde kwartaal zal liggen in de bandbreedte 2,15 tot 2,23 dollar, inclusief een geschatte ongunstige valuta-impact van 5 dollarcent.’ In het derde kwartaal bedroeg de winst per aandeel 2,43 dollar.

Als gevolg van de vooruitblik van Manpower behoorde Randstad vrijdag tot de sterkste dalers van de AEX.

Bronnen: Manpowergroup, ANP

Lees ook: Lichte krimp voor Manpower in tweede kwartaal

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer