Lichte krimp voor Manpower in tweede kwartaal

0

ManpowerGroup heeft in ons land een kleine omzetdaling geboekt in het tweede kwartaal. De inkomsten daalden met 1% vergeleken met het tweede kwartaal van 2017. Wereldwijd is de omzet gegroeid.

Met de omzetdaling doet Manpower het minder dan de totale markt: volgens de ABU Marktmonitor groeide de Nederlandse uitzendmarkt in het tweede kwartaal met 7%. In het eerste kwartaal had Manpower nog 4% groei geboekt. De cijfers zijn gebaseerd op constante wisselkoersen tussen euro en dollar, de munt van de Amerikaanse thuisbasis van Manpower. Worden de veranderingen in de wisselkoersen wel meegeteld, dan komt het flexconcern in ons land uit op een plus van 7% in het tweede kwartaal.

Groei in Zuid-Europa

De Nederlandse markt is bij Manpower goed voor 13% van de omzet in Noord-Europa. Het Verenigd Koninkrijk heeft een aandeel van 30% en groeide tussen maart en juli met 3%, de omzet op de Duitse markt (aandeel in Noord-Europa 21%) is gelijk gebleven. Meer groei is er in Zuid-Europa: in Spanje pluste de groep 9% en in Italië zelfs 12%.

Wereldwijd meer omzet en winst

Wereldwijd is de omzet van ManpowerGroup gegroeid naar $ 5,7 miljard, 4% meer dan in dezelfde periode vorig jaar (opnieuw gecorrigeerd voor wisselkoersverschillen). De winst van het concern is met 2% toegenomen. Wel is het aandeel van de winst in de totale omzet wat gedaald tot 3,7%.

Thuismarkt

In thuismarkt de Verenigde Staten had Manpower het lastig met een omzetafname van 5%, slechter dan de markt. Op Amerikaanse markt groeide het aantal uitzendkrachten in het tweede kwartaal met meer dan 3%.

Toen de beurzen sloten voor het weekend, stond de aandelenkoers van Manpower op een plusje van een half procent, na de dag te zijn begonnen met 3% daling. Het aandeel van concurrent Randstad verloor vrijdag 3% van zijn waarde op de Amsterdamse beurs.

Bron: Manpower

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer