Randstad plust in omzet en winst

0

Randstad heeft in het derde kwartaal weer een groei in omzet en winst weten te realiseren. De uitzender had wel te maken met de teruglopende groei in Europa, maar profiteerde van de sterke markt in met name de VS.

Topman Jacques van den Broek wilde dinsdag tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers dan ook niet spreken van moeizame marktomstandigheden. Volgens Van den Broek verandert er in het vierde kwartaal weinig en blijft de lagere groei voorlopig aanhouden.

De totale omzet van het concern, aangepast voor onder meer wisselkoers- en kalendereffecten, steeg op eigen kracht met 3 procent, in vergelijking met het derde kwartaal van 2017, tot een bedrag van 6 miljard euro.
Het onderliggende bedrijfsresultaat groeide met 4 procent tot 299 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op 190 miljoen euro, tegen 165 miljoen euro in het derde kwartaal vorig jaar.

Randstad Nederland

In Nederland noteerde Randstad een omzet van € 862 miljoen, een groei van 4 procent. De Nederlandse winstmarge (EBITA) kwam uit op 5,9 procent, tegen 6,3 procent in dezelfde periode vorig jaar.

Randstad kampt in Frankrijk en Duitsland met een teruglopende omzet als gevolg van een tegenvallende markt. In beide landen heeft Randstad vooral last van de malaise in de auto-industrie, reden voor het concern om er flink te gaan snijden in de kosten.

‘Kom maar op, Uber’

Van den Broek zei dinsdag zich geen zorgen over de komst van Uber naar de uitzendmarkt. ‘Kom maar op’, zei hij. ‘Bij uitzenden komt meer kijken dan technologie alleen. Bedrijven willen niet alleen krachten inhuren via een platform. Ze willen bijvoorbeeld ook even kunnen bellen.’

De topman benadrukte dat Randstad ook de nodige technologie in huis heeft. Het concern blijft volgens Van den Broek ook flinke investeren in digitale diensten. En met Monster heeft Randstad volgens Van den Broek de op een na grootste cv-database ter wereld tot zijn beschikking.

Bronnen: Randstad, ANP

Lees ook: Iets minder groei Randstad, winst blijft op peil (tweede kwartaal)

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer