Uber zet eerste stappen op uitzendmarkt

0

Uber wil zich met een nieuw dochterbedrijf gaan toeleggen op de uitzendmarkt voor tijdelijk personeel.

Met Uber Works wil het bedrijf achter de taxi-app, maaltijdbezorgdienst Uber Eats en logistiek uitzender Uber Freights zich op een nieuwe markt richten in de aanloop naar de geplande beursgang volgend jaar, schrijft de Britse krant Financial Times.

Uber Works

Uber Works wordt al enkele maanden ontwikkeld in Chicago. Eerder testte het bedrijf de dienst al in Los Angeles. Uber wil het model van zijn andere diensten doorvoeren naar het uitzenden. Daarmee wil het personeel op zeer korte termijn aanbieden voor projecten en evenementen. Te denken valt daarbij aan obers en beveiligers.

Het is nog niet duidelijk wanneer Uber Works echt van start gaat. Uber is wel begonnen met het werven van meer personeel voor een ‘speciaal project’ in Chicago. Uber Works wordt als een ‘interne start-up’ gezien, net als Uber Freight eerder. Beide diensten richten zich op de zakelijke markt.

Bron: ANP

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer