Brisker Groep lijft ook Nextpayroll in

0

Brisker Groep, voorheen Pay for People Group, heeft Nextpayroll overgenomen. Nextpayroll zal in de huidige hoedanigheid blijven bestaan: de dagelijkse leiding blijft in handen van de zittende directie en de medewerkers blijven gewoon werkzaam in de vestiging in Breda. Wel wordt op termijn een naamswijziging doorgevoerd. 

Op 16 oktober hebben Dennis Luyten en Paul den Ronden van Brisker Groep samen met Frank Roode en Paul de Waal van Nextpayroll hun handtekening gezet onder de koopovereenkomst.

Payroll en backoffice

Brisker Groep is de nieuwe overkoepelende naam voor de groep van merken Pay for People, Holland Payroll, Smart Services, Tentoo en Nextpayroll. Als specialist in flexibele arbeid ondersteunt Brisker organisaties met payroll-oplossingen en backofficedienstverlening.

Investeren of aansluiting zoeken

Voor het Bredase Nextpayroll – omzet in 2017: 40,6 miljoen euro (Flexmarkt Omzetranglijst 2018), red. – kwam de overname door Brisker Groep naar eigen zeggen op een natuurlijk moment. Roode: “We bevonden ons op een kruispunt in onze bedrijfsvoering: verder investeren of aansluiting zoeken bij een grotere, gelijkgestemde partij. Na een aantal verkennende gesprekken met Dennis en Paul, besloten we in zee te gaan met Brisker Groep.” Ook mede-eigenaar Paul de Waal kon zich geen betere overnamepartij wensen: “Onze visie, focus en bedrijfsprofiel sluiten naadloos aan bij die van Brisker Groep.”

Positie verstevigen

Dennis Luyten (Pay for People)

Dennis Luyten over de deal: “Met de overname van Nextpayroll verstevigen wij onze positie in het zuiden van het land. Maar, belangrijker nog, Nextpayroll past gewoon heel goed bij ons. Ze zijn sterk in kostprijsbeheersing en gaan net als wij voor kwaliteit en efficiency.”
Ook Den Ronden is zeer enthousiast over het hoge service level van Nextpayroll. “Ze doen sterk denken aan het Pay for People van een aantal jaar geleden”, zegt hij. “Vooral door het gebruik van een eigen internetportaal; meteen ook een van de redenen voor Nextpayroll om de overstap te maken naar Brisker Groep.”
De Waal onderschrijft dit: “Innovatie en verdere verbetering van ICT zijn essentieel om Nextpayroll verder te ontwikkelen, de slagkracht te vergroten en de dienstverlening richting onze klanten verder te verbeteren. Pay for People werkt met in eigen beheer ontwikkelde software genaamd Pay4me. Voor ons een mooie aanleiding om het gesprek aan te gaan en uiteindelijk te komen tot deze constructie.”

Profiteren van schaalgrootte

Brisker Groep is uitgegroeid tot een platform voor payrolling in het algemeen en backofficedienstverlening in het bijzonder. Ook Nextpayroll is gespecialiseerd in het verzorgen van de backoffice voor intermediairs, uitzendbureaus, werving & selectiebureaus en detacheringsbureaus, en  payrolldienstverlening voor inleners. Roode: “Wij – en dus ook onze klanten – profiteren van de schaalgrootte van Brisker Groep en omgekeerd brengen wij kennis en expertise in. Paul en ik hebben opgeteld zo’n 35 jaar ervaring in de flexbranche en een team van ervaren specialisten naast ons staan.”

Groeiambities

De overname van Nextpayroll door Brisker Groep komt voort uit de samenwerking met participatiemaatschappij Waterland, die (sinds augustus 2015) gericht is op het realiseren van de groeiambities van de backofficespecialist. Luyten: “We willen graag een ondersteunende rol spelen voor partijen waar efficiënte processen zeer belangrijk zijn. Samenwerkingsverbanden en selectieve overnames, zoals die van Nextpayroll, maken daar deel van uit.”

Bron: Brisker Groep

Lees ook: Pay for People Group weer bij snelste groeiers

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer