Pay for People Group weer bij snelste groeiers

0

In de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2018 is Pay for People Group opnieuw een van de snelstgroeiende flexbedrijven. Ook dit jaar presteert het bedrijf volgens directeur Dennis Luyten boven begroting.

Per omzetcategorie zijn de zes snelstgroeiende flexbedrijven uit de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2018 (FlexTopGroeiers) bepaald. Pay for People Group is – net als in 2017 – het snelstgroeiende bedrijf in de omzetklasse 150 – 400 miljoen euro.

flextopgroeiersFlexTopGroeier

Omzetklasse: 150 – 400 miljoen euro
Omzet 2017: 382,1 mln euro
Omzetgroei (op jaarbasis): 86%

Overname Tentoo

Vorig jaar rapporteerde Pay for People nog een omzetverdubbeling. Dit jaar daalde het groeipercentage tot 86%. Dat percentage maakt niettemin dat het bedrijf met kop en schouders boven zijn concurrenten in zijn omzetcategorie uitsteekt. Dat is eenvoudig verklaarbaar: afgelopen jaar nam Pay for People het sterk op freelancers gerichte Tentoo over. De freelancersactiviteit staat nu naast de bestaande drie segmenten van het bedrijf: intermediairs, het op het grootbedrijf en kennismigranten gerichte Holland Payroll en Smart Services, dat vooral directe payrolldiensten biedt. Moederbedrijf Pay for People maakte als gevolg van de fusie dan ook een flinke stap op de ranglijst. Sinds de Tentoo-deal heeft het bedrijf een vijfkoppige directie, waarin elk dochterlabel is vertegenwoordigd. Elk label heeft groei geboekt, stelt algemeen directeur Dennis Luyten. De integratie van de afgelopen jaren geacquireerde dochtermerken is nog gaande. “Ons team van developers bouwt ons platform, de motor van onze dienstverlening, nu om voor andere proposities. Dat is een investering in de lange termijn.” In de tussentijd gaat de groei door, verwacht Luyten: “We presteren dit jaar boven onze begroting. Het groeipercentage wordt in elk geval dubbelcijferig.”

Dit artikel is geschreven door Wilbert Geijtenbeek (redacteur Flexmarkt) en is verschenen in het juni-nummer van Flexmarkt. Nog geen abonnee?

De Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2018 staat online.

Lees ook:

 

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer