Brainnet opnieuw bij snelstgroeiende flexbedrijven

0

In de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2018 is Brainnet een van de snelste groeiers. De Managed Service Provider (MSP) maakt al jaren een forse groei door.

Per omzetcategorie zijn de zes snelstgroeiende flexbedrijven uit de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 (FlexTopGroeiers) bepaald. Brainnet is – net als vorig jaar – het snelst groeiende bedrijf onder de grote spelers in de flexbranche (> 400 miljoen euro).

flextopgroeiersFlexTopGroeier

Omzetklasse > € 400 mln: Brainnet Groep
Omzet 2017: € 559,6 mln
Omzetgroei t.o.v. jaar daarvoor: +23%

Breed palet aan diensten

Zowel in 2016 als in 2017 groeide de omzet van Brainnet met bijna de helft. Brainnet, met dochters Brainnet en MyFlex, zag dit jaar de groeisnelheid wat afvlakken. Maar met 23% is de Managed Service Provider (MSP) opnieuw de snelste groeier in zijn categorie. Directeur Anne Meint Bouma dankt de voortgezette groei van de HR-dienstverlener, naast de toegenomen schaarste, aan het brede palet aan diensten dat Brainnet levert. “We bedienen alle arbeidsvormen, systemen en processen en kennen alle relevante wetgeving. Inkoop- en HR-managers hebben behoefte aan spelers die het hele spectrum neutraal overzien.”

Integratie vast en flex

Het bureau telt inmiddels ruim honderd medewerkers. Opdrachtgevers zijn onder meer banken, bouw- en infrabedrijven, zakelijke- en technische dienstverleners, onderwijsinstellingen en organisaties in de (semi-) publieke sector. Naast versteviging van de marktpositie ziet Bouma ook kansen in de integratie van vast en flex. “Het digitaliseren en standaardiseren van inhuurprocessen speelt hierin een belangrijke rol. Net als de noodzaak van vms-technologie. Deze ontwikkelingen maken van Brainnet als MSP steeds meer een op workforce-management gericht bedrijf.”

Dit artikel is geschreven door Wilbert Geijtenbeek (redacteur Flexmarkt) en is verschenen in het juni-nummer van Flexmarkt. Nog geen abonnee?

De Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2018 staat online.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer