Flexmarkt Omzetranglijst 2017: Brainnet hoort bij snelste groeiers

0

De top-100 Flexmarkt Omzetranglijst 2017 telt zes segmenten (qua omzetgrootte) waarbinnen één bedrijf boven de anderen uitsteekt. De FlexTopGroeier In de hoogste omzetcategorie (> 400 miljoen euro) is Brainnet Groep.

Grootste groeier omzetklasse > 400 miljoen euro: Brainnet Groep
Positie Flexmarkt Omzetranglijst 2017: 6
Omzet 2016: 456,3 miljoen euro
Omzetgroei 2016 ten opzichte van 2015: +47%

Brainnet Groep: markt stuwt nieuwe vraag

De groei van Brainnet Groep (met dochters Brainnet en MyFlex) in 2016 is bijna geheel autonoom gerealiseerd, stelt directeur Anne-Meint Bouma. De Managed Service Provider (MSP) verzorgt het totale inhuurproces voor cliënten. “Ons bedrijf is aantrekkelijk voor klanten als neutrale kennisspeler en specialist op alle vormen van flex”, stelt Bouma. Het profiteert bovendien van een toenemende vraag van opdrachtgevers naar oplossingen voor veranderende regelgeving. Dat maakt van Brainnet als MSP een steeds meer op workforce-management gericht bedrijf. “De markt is geen ‘inkopersfeestje’ meer”, constateert Bouma. Bovendien wordt de MSP-dienstverlening volgens hem volwassener. “De sector professionaliseert en inhuur is meer en meer een gedeelde verantwoordelijkheid van de afdelingen Inkoop en HR. Klanten willen bovendien meer meten en op basis van data kunnen aansturen.” De rol van de dienstverlener als adviserend expert wordt alleen maar belangrijker, voorspelt de directeur. Voor Brainnet betekent de groei ook een stijgende vraag naar internationale diensten. “Wij werken veel voor grote bedrijven, die buitenlandse arbeidskrachten naar Nederland halen of die kennis en expertise verkopen in het buitenland. Klanten verwachten dat wij hen daarin ondersteunen.” Dit jaar rekent Bouma op een verder groeiende omzet. “Het economisch herstel heeft zich doorgezet. Schaarste speelt nu een rol.”

Dit artikel is geschreven door Wilbert Geijtenbeek (redacteur Flexmarkt) en is verschenen in het juni-nummer van Flexmarkt. Nog geen abonnee?

Lees ook: Top-100 Flexmarkt Omzetranglijst 2017

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer