Verkoop Tentoo aan Pay for People rond

0

De verkoop van Tentoo aan payroller Pay for People door De Hoge Dennen Capital en management is na de goedkeuring van de ACM definitief geworden. Tentoo krijgt een label naast payroller Pay for People, dat sinds 2015 onderdeel is van de investeringsportefeuille van Waterland Private Equity Investments.

Eind juni is de overname al aangekondigd.

Tentoo ondersteunt al sinds 1992 Nederlandse flexwerkers, freelancers, zzp’ers en werkgevers bij verloning. Dit jaar viert het bedrijf dus haar 25-jarig jubileum. In die periode zag Tentoo de omzet jaar op jaar groeien tot 150 miljoen euro in 2016. Paul den Ronden, algemeen directeur, zag verschillende politieke ontwikkelingen, zoals de Wet Werk en Zekerheid en de Wet DBA en het daarmee verdwijnen van de VAR, hun impact hebben op de branche. Paul den Ronden: “Om onzekerheid en administratieve rompslomp te vermijden, kiezen steeds meer mensen voor payrolling. Daarbij is de groep jongeren zich sterk aan het ontwikkelen.”

Ontwikkeling payrollmarkt

De Hoge Dennen Capital had een meederheidsbelang in Tentoo. “De Hoge Dennen Capital was in 2013 de eerste Nederlandse investeringsmaatschappij die investeerde in een payrollbedrijf. ABNAmro volgde in 2014 met Payroll Select en Waterland in 2015 met Pay for People”, zegt Marcel van den Heuvel, director private equity bij De Hoge Dennen Capital. “De payroll markt heeft zich de afgelopen jaren dynamisch ontwikkeld. Om Tentoo haar leidende marktpositie verder uit te laten bouwen in een zich consoliderende markt is de samenwerking gezocht met een strategische partij. Pay for People met Waterland als investeerder is een uitermate geschikte combinatie om de onderneming verder uit te bouwen.”

Bron: Tentoo

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer