Fusie AB Brabant en AB Werkt

0

AB Werkt en AB Brabant zijn per 13 juli gefuseerd. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam AB Werkt Zuid-Nederland. 

Voor de fusie ondertekenden beide coöperaties op 19 december 2016 al een intentieverklaring.

AB Werkt Zuid-Nederland bestrijkt het werkgebied Limburg, Brabant en Zeeland. De fusie-organisatie is gespecialiseerd in bedrijfsverzorging, uitzenden en detachering in de agrarische en aanverwante sectoren. De nieuwe coöperatie telt 4.800 leden en heeft een omzet van 110 miljoen euro.

Directeur Jack Janssen van de nieuwe organisatie AB Werkt Zuid-Nederland noemt de fusie een logische stap. “We kunnen synergievoordelen behalen door een aangesloten werkgebied en schaalgrootte. Dat zal leiden tot een sterkere coöperatie en geeft ons nog meer mogelijkheden om ons goed te profileren. De samenwerking biedt ons kansen om stappen te zetten op het gebied van de verdere professionalisering van onze dienstverlening en onze backoffice, zoals onze automatisering. Daar zullen onze leden en opdrachtgevers van profiteren.”

Agrarische sector automatiseert

Aanvullend daarop zegt Ankie Wijnen, de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van AB Werkt. “We moeten ervoor zorgen dat we breder kwalitatief goed personeel blijven leveren tegen een redelijke prijs. De agrarische sector automatiseert steeds verder. Dat vraagt nieuwe competenties en vaardigheden van de medewerkers. Tegelijkertijd worden bedrijven groter, waardoor ze behoefte hebben aan een ander soort personeel. Op dit soort ontwikkelingen moeten we alert zijn, en zorgen dat personeel zich blijft ontwikkelen.”

Bron: AB Werkt

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer