Pay for People neemt Tentoo over

0

Pay for People heeft Tentoo ingelijfd. Pay for People doet de overname om naar eigen zeggen ‘de payrolling- en freelancemarkt nog beter te kunnen bedienen’. Tentoo behoudt haar eigen identiteit en gaat verder als label van Pay for People Group.

Over de reden van de overname zegt Dennis Luyten, directeur Pay for People Group: “Op het gebied van payrolling voor freelancers lag nog een uitdaging. Afgelopen jaar hebben we onze dienstverlening op dit vlak uitgebreid. Onder meer met de lancering van freek., een speciale service voor freelancers en zzp’ers. De samenwerking met Tentoo sluit hier naadloos op aan en versterkt onze positie in dat segment.”

Tentoo: payroll voor freelancers

Tentoo geldt als payrolling-specialist voor freelancers en heeft haar sporen vooral verdiend in de audiovisuele wereld. Tentoo begon 25 jaar geleden – eerst nog onder de naam Payroll Services – met een verloningsservice voor een handvol freelancers uit de audiovisuele en culturele wereld. Daarna is het bedrijf zich ook gaan richten op het MKB en ging het de grens over naar België, Engeland en Zwitserland. Het bedrijf groeide uit tot een organisatie met zo’n twintigduizend freelancers, flexwerkers en zzp’ers op de payroll. Daarnaast is Tentoo actief op het gebied van salarisadministratie en ondersteunt zij organisaties met diverse HR-diensten. Voor Pay for People Group een waardevolle toevoeging, meent Paul den Ronden, directeur Tentoo:  “Het mes snijdt aan twee kanten. Wij – en dus ook onze klanten – profiteren van de schaalgrootte van Pay for People Group en omgekeerd brengen wij kennis en expertise in.”

Meer labels

In augustus 2015 ging Pay for People een samenwerking aan met participatiemaatschappij Waterland om haar organische en acquisitieve groeiambities verder te realiseren. Hierdoor kon Pay for People Group eerder al Holland Payroll en Smart Services overnemen. Tentoo is het nieuwste label dat onder de vlag van Pay for People Group zal opereren. Net als de andere labels, zal Tentoo in haar huidige hoedanigheid blijven bestaan: de dagelijkse leiding blijft in handen van de zittende directie en de negentig medewerkers blijven gewoon werkzaam in de vestigingen in Amsterdam en op het Mediapark in Hilversum.

Bron: Pay for People

Noot van de redactie:
Pay for People Group is de snelstgroeiende spelers op de Nederlandse payroll- en backofficemarkt. Het bedrijf is een van de FlexTopGroeiers uit de Flexmarkt Omzetranglijst 2017 met een omzet van 205,4 miljoen euro (+104%). In een interview in Flexmarkt liet Dennis Luyten onlangs al weten open te staan voor nieuwe overnames.

Lees ook: Pay for People: acquisities smaken naar meer

 

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer