Arbeidsmarktplatform voor de energiesector

0

Vooraanstaande bedrijven in de energiesector hebben een online arbeidsmarktplatform gelanceerd dat vraag en aanbod van werk bij elkaar brengt.

Het arbeidsmarktplatform is te vinden op www.jobsinenergy.nl. De bedoeling is de arbeidsmarktontwikkelingen in de energiesector toegankelijker en transparanter te maken voor kandidaten en werkgevers.

Kandidaten in contact met bedrijven

Jobs in Energy biedt kandidaten een laagdrempelige toegang tot de energiesector. Zij kunnen op Jobs in Energy vacatures vinden van de groep bedrijven die actief zijn binnen de energiesector. Jobs in Energy biedt kandidaten de mogelijkheid om in contact te treden met deze bedrijven door te reageren op, of te informeren naar vacatures.

Gekwalificeerde kandidaten

Het arbeidsmarktplatform biedt werkgevers binnen de energiesector de unieke mogelijkheid zeer gericht te zoeken op gekwalificeerde kandidaten. Bedrijven plaatsen van vacatures ‘in het hart van hun doelgroep’, zo stellen de initiatiefnemers. Bedrijven bereiken relevante kandidaten tevens door gericht te zoeken in de databanken met potentiële kandidaten. Via bedrijfspresentaties op Jobs in Energy maken bedrijven actuele en toekomstige ambities toegankelijk voor een relevante groep potentiële kandidaten.

Grote vervangingsvraag

Door vergrijzing ontstaat een steeds grotere vervangingsvraag naar personeel in de energiesector. Daarnaast is er een sterke groei op het gebied van duurzame energie die leidt tot de vraag naar gespecialiseerd personeel. De roep om vakmensen in zeer uiteenlopende specialismen, functieniveaus en regio’s is luid.

Opleidingsplatform

Daarnaast heeft Jobs in Energy de ambitie om hét opleidingsplatform te worden in de energiesector. De  energietransitie zal leiden tot nieuwe functies, waaraan andere eisen worden gesteld. Er zullen competenties moeten worden versterkt en ontwikkeld.

Bron: PW.

Lees ook: Xelfer: platform voor uitwisselen

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer