Xelfer: platform voor uitwisselen werknemers

0

IT-dienstverlener Pink Elephant en arbeidsmarktplatformspecialist Flexprovider hebben Xelfer gelanceerd, een online platform waarop bedrijven zelf onderling medewerkers kunnen uitwisselen.

Het is een soort outplacement dat eenvoudig door bedrijven zelf verzorgd kan worden. Via de nieuwe, digitale dienst kunnen medewerkers, voor wie er geen werk meer is, direct collegiaal worden uitgeleend voor een proefperiode.

Vergoeding
Dat werkt als volgt: medewerkers voor wie er geen werk meer is, tonen op Xelfer hun interesse in een vacature. Vervolgens kan de werknemer door andere organisaties benaderd worden voor een proefperiode. Is dat het geval, dan betaalt de uitlener het salaris van de medewerker. Daarnaast betaalt de lener de uitlener een vergoeding. Door deze directe manier van plaatsen en verrekenen is het voor werkgevers een stuk eenvoudiger geworden hun mensen te helpen bij het vinden van een nieuwe betrekking. Blijkt tijdens de proefperiode dat er sprake is van een goede match, dan wordt gekeken of de medewerker van baan kan wisselen.

Xelfer is volgens Pink Elephant en Flexprovider een direct antwoord op de terugtredende overheid en de toenemende vraag naar sectoroverschrijdende arbeidsmarktoplossingen.

Bron: Pink Elephant/Flexprovider

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer