Pas met Kerst meer duidelijkheid Wet DBA

0

Staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) belooft voor de Kerst meer duidelijkheid te verschaffen over de kwestie met de nieuwe modelcontracten voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers).

Dat kwam gisteren uit het debat over de Wet DBA in de Tweede Kamer.

De invoering van die wet veroorzaakt op dit moment veel onduidelijkheden en problemen. De Belastingdienst keurt een heleboel contracten (modelovereenkomsten) af en de verwerking loopt ook nog eens erg traag. Opdrachtgevers zijn huiverig voor de contracten en hun gevolgen. Het resultaat is dat zzp’ers minder klussen krijgen.

Op dringend verzoek van de Kamer zal Wiebes 19 december verschillende rapportages sturen, zodat er nog dit jaar over kan worden gedebatteerd.


Bron: ANP

Lees ook:

 

Meer weten over de Wet DBA?
Het werken met modelovereenkomsten beloofde eenvoudiger te zijn dan met de VAR. Dat blijkt in de praktijk niet zo te zijn. De overgangsperiode, die nog loopt tot 1 mei 2017 en die is ingesteld om de nieuwe Wet DBA te laten landen, blijkt hard nodig te zijn. Maar de termijn neemt de onrust niet weg. Hoe ben je het best beschermd tegen claims van de Belastingdienst? Kom naar het Seminar Wet DBA op 13 december in Utrecht.

In 2017 wordt vanuit Den Haag weer nieuwe wet- en regelgeving ingevoerd. De meeste plannen zullen in november al bekend zijn. Heb jij helder wat er per 1 januari op je afkomt en wat de consequenties zijn? Wat zijn de learnings van 2016 en hoe pas je die in 2017 praktijkgericht toe? Kom naar het Seminar Nieuwe Wet- en Regelgeving 2017 op 29 november 2016 in Utrecht.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer