SEU telt recordaantal kandidaten in 2018

0

Bij de Stichting Examens Uitzendbranche (SEU) hebben zich vorig jaar een recordaantal van ruim 3.000 kandidaten ingeschreven. Het slagingspercentage bedroeg 73,5%, wat betekent dat ruim 2.200 kandidaten hun SEU-diploma hebben behaald.

Als mogelijke oorzaken voor het grote aantal kandidaten wijst de SEU op de groei van de uitzendbranche en de toename van de risico’s van de veranderende wet- en regelgeving.

Mondeling met Poolse tolk

Voor het mondelinge examen met Poolse tolk meldden 31 kandidaten zich aan, ook dat is een stijging ten opzichte van 2017. Dat deze groei zich jaar op jaar doorzet duidt volgens de SEU op een verdere professionalisering in de begeleiding van Poolse uitzendkrachten. “Het is mooi om te zien dat ook de Pools sprekende intercedenten de kans krijgen het examen af te leggen en dat werkgevers daarin investeren”, zegt Barbara Kramer, manager SEU.

Eerste kandidaten Payroll examen

In juni 2018 introduceerde SEU het nieuwe SEU examen Payroll. Daarmee sluit het exameninstituut aan op de diversificatie en specialisatie binnen de branche. Zeventien kandidaten vroegen het examen aan ter afronding van hun Payroll opleiding. Larissa Udo, backoffice medewerker bij A&E Personeelsdiensten, behoorde tot de eerste lichting kandidaten. “De lesstof is heel praktijkgericht. Ook als je al wat langer in de branche werkt, is de opleiding en het examen waardevol. Je kennis, en daarmee ook je werk, krijgen meer diepgang. Wel één tip: onderschat het examen niet, een goede voorbereiding is een must.”

Bron: SEU

Lees ook: Meer SEU examens in 2017

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer