Meer SEU examens in 2017

0

In 2017 deden 2.719 uitzendmedewerkers het SEU examen, een toename van 9% ten opzichte van 2016. Het percentage geslaagden steeg van 69,2% naar 77%.

‘Dat betekent niet dat het examen makkelijker is geworden. Kandidaten zijn zich meer bewust dat een goede voorbereiding belangrijk is’, zegt Barbara Kramer, manager bij de SEU over het hogere slagingspercentage.

Veranderende wet- en regelgeving

Volgens SEU komt de groei van het aantal uitzendmedewerkers dat het SEU examen aflegt door de groei van de uitzendbranche en de risico’s door veranderende, complexe wet- en regelgeving. Waar voorheen uitzenden een kwestie van ‘piek en ziek’ was, leggen opdrachtgevers nu een flexibiliteitsvraag neer bij de uitzenders. Dat vraagt om gedegen kennis van de wet- en regelgeving. De recente aandacht voor discriminatie bewijst hoe belangrijk het is om over up-to-date kennis te beschikken en deze daadwerkelijk toe te passen, zo stelt SEU.

Stijging mondeling met tolk

De explosieve groei van het aantal mondelinge examens met tolk duidt op een verdere professionalisering in de begeleiding van Poolse uitzendkrachten.  ‘Het is mooi om te zien dat ook de Pools sprekende intercedenten de kans krijgen het examen af te leggen en dat werkgevers daarin investeren’, aldus Barbara. ‘Daarnaast merken we dat een examen met tolk een extra steuntje in de rug geeft voor kandidaten die het Nederlands redelijk goed beheersen. Deze kandidaten wil ik uitdagen om het echt zelfstandig te proberen.’

SEU Examen payroll

Dit voorjaar introduceert de SEU het nieuwe payroll examen. Daarmee speelt het exameninstituut in op de diversificatie en specialisatie binnen de branche. Om die reden wordt dit jaar ook het examen uitzendmedewerker herzien.

Bron: SEU

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer