Directeur afgetreden bij ManpowerGroup Nederland

1

José Brenninkmeijer, directeur ManpowerGroup Nederland, is afgetreden. Reden voor het plotselinge vertrek zouden de tegenvallende cijfers van het afgelopen half jaar zijn. Ex-topman Frits Scholte, die van 2011 tot 2015 ook al de scepter zwaaide, gaat weer leiding geven aan het bedrijf in Nederland.

Dat meldt De Telegraaf vandaag.

Brenninkmeijer heeft het maar anderhalf jaar volgehouden. Zij volgde op 1 april 2017 Jilko Andringa op als algemeen directeur van ManpowerGroup Nederland.

Dat Brenninkmeijer het veld moest ruimen zou komen door de mindere resultaten in in 2018. ManpowerGroup Nederland boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een kleine omzetdaling en in het derde kwartaal van dit jaar vielen de cijfers opnieuw tegen.

Walter Woortman Financieel Directeur

Tegelijkertijd met deze opmerkelijk directiewisseling is Walter Woortman (48) per direct benoemd tot Financieel Directeur van ManpowerGroup Nederland. Hiermee volgt hij de vertrekkende Rui Dinis op, die deze functie sinds april 2018 ad-interim vervulde.

Na zijn studie accountancy aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en management programma’s aan de Nyenrode Business University en Business School Nederland, bekleedde Woortman verschillende (management)functies binnen de Telegraaf Media Groep. In het najaar van 2015 maakte hij de overstap naar V&D, waar hij als Finance Director onder andere verantwoordelijk was voor de financiële afwikkeling van het faillissement.
Woortman is sinds april 2017 in dienst bij ManpowerGroup Nederland als Commercial Finance Director. Met zijn benoeming tot Financieel Directeur wordt hij eindverantwoordelijk voor alle financiële afdelingen binnen de organisatie.

Bronnen: FD/De Telegraaf/ManpowerGroup Nederland

Over Auteur

1 reactie

Reageer