Sectorpremies 2019 bekendgemaakt

0

Het UWV heeft de sectorpremies voor 2019 per sector en per premiegroep vastgesteld. Henk Geurtsen (Experts in Flex) interpreteert voor Flexmarkt de sectorpremies 2019 en geeft aan wat dit voor uitzendbureaus kan betekenen.

In principe is 2019 het laatste jaar dat de premies via de huidige methode worden vastgesteld, omdat Minister Koolmees (Ministerie SZW) het voornemen heeft om vanaf 2020 de premies te baseren op het soort arbeidsovereenkomst (vast of flexibel).

De sectorpremies, onder meer bedoeld voor de financiering van de Werkloosheidswet (WW), zullen volgend jaar voor het vijfde jaar op rij gemiddeld lager uitvallen.

Vooruitlopend op deze nieuwe situatie hebben de sectorfondsen de opdracht gekregen van SZW om hun vermogens af te bouwen, wat leidt tot met name (veel) lagere premies. Experts in Flex heeft een analyse gemaakt van de ontwikkelingen ten opzichte van 2018:

  • Stijging t.o.v. 2018: 16
  • Daling t.o.v. 2018: 56
  • Gelijkblijvende premie: 2

Opvallende mutaties sectorpremies

De premie voor de Bouw wordt 0,0%, zowel voor de korte (dure) risicogroep als voor de lange (goedkope) risicogroep.
Bij de Horeca dalen beide risicogroepen naar 0,03%

De premies voor sector 52 dalen ook, op sommige fronten beperkt:

  • Uitzendbedrijven IA Daling 0,37%
  • Uitzendbedrijven IIA Daling 0,68%
  • Uitzendbedrijven IB en IIB Daling 0,12%

De totale analyse is te downloaden op de website van Experts in Flex.

Bronnen: UWV/Staatscourant

Lees ook: Lagere sectorpremie uitzendbedrijven 2018

 

flexeventFlexevent najaar 2018
Henk Geurtsen is een van de topsprekers tijdens het  Flexevent op 4 december. De sectorpremie is een van de praktische onderwerpen die daar aan bod komen. Uitzendondernemers worden ook volledig bijgepraat over de Wet DBA, WAB, de consequenties van de aangepaste 30%-regeling, de wijzigingen loonheffingenplannen voor niet-Nederlanders en de gevolgen van de transitievergoeding vanaf dag één, et cetera.
Verschillende experts praten je tijdens het Flexevent op hoog niveau bij over de belangrijkste zaken waar je als flexondernemer mee te maken krijgt in 2019. Kijk voor het programma en deelname op de site van het Flexevent.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer