Lagere sectorpremie uitzendbedrijven 2018

0

De sectorpremie, onder meer bedoeld voor de financiering van de Werkloosheidswet (WW), voor uitzendbedrijven zal in 2018 gemiddeld 2,93% bedragen.

Dat is aanzienlijk minder dan de sectorpremie die uitzendbedrijven dit jaar moeten betalen voor uitzendkrachten die zijn ingedeeld in Sector 52. (2017: 4,06%).

De reden voor de daling van de WW-premie is een gevolg van de gunstige economische vooruitzichten. Oftewel, er hoeven minder WW-uitkeringen te worden gefinancierd.

Gedifferentieerde premie

Voor de sector Uitzendbedrijven (Sector 52) worden de premies echter gedifferentieerd naar het soort activiteit waar de werkgever zich mee bezighoudt. Voor de werkgever is de gedifferentieerde premie die behoort bij de premiegroep van belang en niet de sectorpremie.

Deze gedifferentieerde premie per premiegroep in 2018 is:

  • Detachering: 2,66%
  • Intermediaire diensten: 2,18%
  • Uitzendbedrijven I A: 2,70%
  • Uitzendbedrijven II A: 3,24%
  • Uitzendbedrijven I B en II B: 2,81%

Bron: UWV

Lees ook: Sectorpremie uitzendbedrijven 2017

Sectorverloning afgeschaft

Demissionair minister Asscher (Sociale Zaken) heeft de sectorverloning per 25 mei afgeschaft. Dit betekent dat uitzendbureaus, detacherings- en payrollbedrijven zich niet meer kunnen laten indelen in een andere vaksector dan ‘sector 52 – Uitzendbedrijven’. Uitzendbureaus die op 25 mei 2017 al waren ingedeeld in een andere vaksector mogen daar (voorlopig) in blijven.
Dat heeft tot veel ophef in de flexbranche geleid, lees ook:

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer