DPA boekt 15% omzetgroei in derde kwartaal

0

De omzet van DPA Group is in het derde kwartaal van dit jaar met bijna 15% gestegen naar € 39,2 miljoen. De omzetgroei is volledig gerealiseerd door autonome groei.

Dat dat blijkt uit de kwartaalcijfers die DPA Group vandaag heeft bekendgemaakt.

De brutowinst bedroeg over het 3e kwartaal € 11,4 miljoen en de brutomarge 29,1%. De winst (EBITDA) is € 2,6 miljoen.

Eric Winter, CEO van DPA, zegt in een toelichting op de meest recente kwartaalcijfers: “In de huidige hoogconjunctuur hebben we te maken met een snel oplopend tekort aan hoogopgeleide professionals. Omdat dit DPA in haar verdere groei belemmert, hebben we de focus verlegd van autonome groei naar versterking van de kernactiviteiten.” Dit wordt ondersteund door de nieuwe organisatiestructuur. Hierbij zijn de business units samengebracht in de clusters Finance, Banking, Integrated Business Services, IT, Legal, Overheid en Participaties. Voor haar specialisaties wil DPA tot de top 3 van de betreffende markt behoren. Vanuit het cluster Participaties wordt momenteel aangestuurd op het verzelfstandigen van een deel van de startups en scaleups binnen de groep.
Het aantal professionals in loondienst is 1.347 fte. Het aantal indirecte medewerkers is 249.

Efficiency

Gezien de fase in de economische cyclus en de krappe arbeidsmarkt zet DPA naar eigen zeggen momenteel in op rentabiliteit in plaats van autonome groei. Dit betekent dat de onderneming scherp wil sturen op rendement en kostenefficiëntie. DPA wil de investeringen in aantrekkelijk werkgeverschap en de ontwikkeling van professionals onverkort voort te zetten. Ook geeft DPA een vervolg aan haar inspanningen om efficiëntie- en effectiviteitsvoordelen te behalen door digitalisering van de kernprocessen.

Bron: DPA Group

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer