DPA boekt 22% omzetgroei in eerste halfjaar

0

DPA Group boekte in het eerste halfjaar van 2018 een omzet van 78,5 miljoen euro, bijna 22% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die DPA Group vandaag heeft bekendgemaakt.

Eric Winter, CEO van DPA, zegt in een reactie op de halfjaarcijfers: “Het afgelopen halfjaar realiseerde DPA sterke groei van de omzet, brutowinst (21,7 miljoen euro) en brutowinstmarge (27,6% van de omzet)..Het is mooi om te zien dat onze investeringen in groei zich terugbetalen (…) Een belangrijke ontwikkeling is de vereenvoudiging van het bedrijfsmodel. Hiertoe zijn de business units gebundeld in zeven clusters. Dit is een goede stap gebleken naar meer transparantie, flexibiliteit en focus op opdrachtgevers. Bovendien kunnen we hierdoor de digitalisering van de werkprocessen versnellen. Verder helpt dit ons om scherp te blijven op kostenbeheersing en rendementsverbetering.”

DPA zet in op behoud medewerkers

Volgens DPA-topman speelt het bedrijf in op de krapte op de arbeidsmarkt: Winter: “Onze uitdaging is om goed op nieuwe ontwikkelingen en marktvragen te blijven anticiperen en bovenal een aantrekkelijke werkgever te zijn. Daarom investeren we veel in scholing en ontwikkeling van professionals. Het ontwikkelen van jonge talenten zetten we kracht bij met traineeprogramma’s voor vakgebieden zoals Finance, Banking & Insurance, Compliance en Business Analytics. Ook hebben we onze wervingsactiviteiten versterkt met nieuwe branding en gerichte arbeidsmarktcampagnes. Omdat de aanhoudende arbeidsmarktkrapte voor meer verloop kan zorgen, zetten we nog sterker dan gebruikelijk in op het behoud van medewerkers.”

Meer professionals in loondienst

De door inzet van professionals in loondienst gerealiseerde omzet steeg met ruim 24% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet uit inzet van zelfstandige professionals steeg met 8%. De sterke groei is – naast de integratie van het in 2017 geacquireerde Your Professionals – mede te danken aan de aanhoudende gunstige economische ontwikkeling. Deze zorgt voor steeds meer schaarste op de arbeidsmarkt. Hierop anticiperend heeft DPA zwaar ingezet op uitbreiding van het aantal professionals in loondienst. Deze groep steeg de afgelopen twaalf maanden van 1.230 naar 1.410. Om deze groei te faciliteren, is flink geïnvesteerd in indirecte medewerkers. Het aantal indirecte medewerkers steeg met 15,5% naar 239.
Gezien de toegenomen krapte op de arbeidsmarkt wordt voorzien dat de stijging van het aantal professionals niet in dezelfde mate zal doorzetten als in de afgelopen periode.

Positieve vooruitzichten

De vooruitzichten voor het tweede halfjaar zijn positief volgens PDA. Door de stabiele economische omstandigheden verwacht het bedrijf dat de vraag naar flexibel inzetbare specialisten verder toeneemt.

Bron: DPA Group

Lees ook:

 

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer