Covebo Group neemt VNOM over

0

Covebo Group heeft technisch bemiddelingsbureau VNOM overgenomen. Covebo Group versterkt hiermee haar positie in de bouw en techniek en haalt specialistische kennis over online recruitment in huis.

Henk Buitink, CEO van Covebo Group, dat onderdeel is van het internationale House of HR: “Wij zenden uit in de branches productie, logistiek, bouw en techniek. Drie jaar geleden hebben we de koers ingezet om met name onze bouw- en techniekactiviteiten fors uit te breiden. Dit jaar versterkt de overname van technisch uitzendbureau VNOM de positie van Covebo Group als bemiddelaar in de bouw en techniek.” Door de overname van VNOM heeft Covebo Group momenteel ruim 2.500 vaklieden aan het werk in de bouw en techniek.
Vorig jaar nam Covebo Group ook al de Oldenzaalse uitzender Effect Personeelsdiensten over.

Covebo verstevigt positie

De krapte op de arbeidsmarkt zorgt voor een grote uitdaging voor werkgevers én uitzendorganisaties. Daarom bemiddelt Covebo Group naast Nederlandse vaklieden inmiddels ook vaklieden uit Spanje, Portugal, Roemenië, Polen, Hongarije en Litouwen.
Ondanks uitbreiding naar het buitenland wil Covebo Group ook haar positie in eigen land verstevigen. Toen de kans zich voordeed om VNOM over te nemen, hoefde Buitink dan ook geen twee keer na te denken. “VNOM is een snelgroeiende club in exact dezelfde specialismen als Covebo. Ook VNOM focust op bouw en techniek en is ondanks de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt in staat om goede Nederlandse vaklieden te vinden”, vertelt Buitink. “De reden ligt voornamelijk in de vooruitstrevende online recruitmentstrategie van VNOM. Deze specialistische kennis is van grote toegevoegde waarde voor de Covebo Group als geheel. Een andere belangrijke drijfveer achter deze overname is het versterken van het aandeel Nederlandse uitzendkrachten binnen Covebo Group. Dagelijks zijn er bijna 7.000 uitzendkrachten werkzaam via uitzender Covebo, waarvan ruim 2.700 Nederlanders. Ten slotte is Rotterdam een mooie groeiregio waar wij als Covebo Group beperkt actief waren. Kortom, genoeg redenen om deze mooie stap te zetten.”

VNOM: online recruitment

Het Rotterdamse VNOM is een snelgroeiende speler in de sectoren bouw en techniek. In 2009 is het bedrijf gestart. Kort daarna is Jos Tunderman als medeaandeelhouder ingestapt. Vanaf dat moment kent VNOM, ook in de crisisjaren, een zeer sterke groei. In 2014 is Jos Tunderman enig aandeelhouder geworden. Inmiddels bemiddelt de uitzender, met een verwachte omzet van €25 miljoen in 2018 en 36 interne medewerkers, dagelijks 550 uitzendkrachten. VNOM heeft maximaal ingezet op online recruitment en dat loont. In de huidige krappe arbeidsmarkt weet VNOM momenteel circa 60% te groeien ten opzichte van vorig jaar.

VNOM wil vestigingsnetwerk uitbreiden

De overname biedt VNOM veel voordelen, zegt Buitink: “VNOM kan direct gebruik maken van het internationale wervingsnetwerk dat wij al hebben én van onze opleidingsmogelijkheden voor leerlingen en vaklieden. Bovendien worden de regionaal opererende vestigingen van de Covebo Group op verschillende vlakken ondersteund door het Support Center. Bijvoorbeeld op financieel vlak, bij marketingactiviteiten maar ook rondom wet- en regelgeving. Ook het snelgroeiende VNOM kan hier gebruik van maken om de sterke groei te continueren.” Er wordt dan ook ingezet op een stevig groeiscenario, waarbij VNOM haar vestigingsnetwerk wil uitbreiden. Door de ondersteuning van het Covebo Support Center kan deze groei optimaal gefaciliteerd worden.

Bron: Covebo Group

 

 

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer