DPA Group boekt ruim 9% omzetgroei in 2017

0

De omzet van DPA Group is in 2017 met ruim 9% gegroeid naar 137,3 miljoen euro. Wat opvalt is dat DPA minder zp’ers inzet, maar het aantal professional in loondienst met 34% zag groeien.

Dat heeft DPA Group vandaag bekendgemaakt.

De brutowinst steeg met 9% procent naar 36,4 miljoen euro. In 2017 is een resultaat na belastingen gerealiseerd van 2,1 miljoen euro (2016: 6,9 miljoen euro).

Wet DBA

De onduidelijkheid rond de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (Wet DBA) had volgens DPA veel impact op de omzet uit bemiddeling van zelfstandige professionals (zp’ers). In het eerste halfjaar van 2017 bleef de omzetstijging bij DPA beperkt tot 1,6%.
DPA heeft effect van de Wet DBA naar eigen zeggen in het tweede halfjaar opgevangen door het aantal professionals in loondienst versneld te vergroten. Hierdoor steeg het omzetaandeel van professionals in loondienst in 2017 met 20%. Door eigen professionals gegenereerde omzet zorgt voor een hogere brutomarge dan omzet die wordt gerealiseerd door zelfstandige professionals. Tevens genereerde DPA meer omzet uit werving- en selectieactiviteiten.
In 2017 is het personeelsbestand per saldo uitgebreid met 356 professionals tot 1.401 professionals en met 54 interne medewerkers tot 223 interne medewerkers.

Overname Your Professionals

Vorig jaar heeft DPA een meerderheidsbelang verworven in Your Professionals. Deze onderneming bemiddelt professionals voor permanente en interimfuncties in de vakgebieden finance, IT, techniek, engineering en woningcorporaties. Your Professionals droeg 9,4 miljoen euro bij aan de in 2017 gerealiseerde omzet en 3,2 miljoen euro aan de brutowinst.

Overname PeopleGroup

Deze acquisitie volgt op de geslaagde overname van PeopleGroup in juli 2016. Dit is een aanbieder van hoogwaardige interimprofessionals op het gebied van inkoop. Deze activiteiten zijn gebundeld in de nieuw opgerichte vennootschap DPA PeopleGroup Inkoopprofessionals waarin de verkopende aandeelhouders van PeopleGroup een belang van 49 procent hebben behouden.

Sterke omzetgroei 2018

De groei van de economie en de daarmee gepaard gaande krapte op de arbeidsmarkt bieden DPA naar eigen zeggen veel kansen om ‘in breder verband waarde toe te voegen’. Door gericht voort te bouwen aan de toegevoegde waarde van onze dienstverlening, verwacht het bedrijf haar marktpositie in 2018 verder te versterken. Eric Winter (CEO) zegt daarover: “De eerste twee maanden van 2018 bevestigen ons beeld dat de gemaakte investeringen leiden tot een sterke groei van de omzet en een aanzienlijke groei van de brutomarge ten opzichte van dezelfde periode in 2017.”

Bron: DPA Group

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer