Flinke omzetgroei DPA Group

0

De omzet van DPA is in het derde kwartaal van 2017 gestegen tot 34,2 miljoen euro. Dat is een omzetgroei van 12,5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De groei is voor ongeveer de helft gerealiseerd door autonome groei en voor het overige deel door de overname van Your Professionals.

De brutowinst (voor bijzondere en eenmalige baten en lasten) bedraagt 9,6 miljoen euro, de nettowinst is 1,4 miljoen euro. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die DPA vandaag heeft bekendgemaakt.

Meer professionals in loondienst

DPA heeft ruim 1.500 fte directe en indirecte medewerkers in loondienst, zo’n 250 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De door eigen professionals gerealiseerde omzet is in het derde kwartaal van 2017 autonoom gestegen met 13,2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Zelfstandige professionals hebben 11% van de gerealiseerde uren ingevuld (Q3 2016: 15%). Dit is in lijn met het – mede door de invoering van de Wet DBA ingegeven – beleid van DPA om te investeren in professionals in loondienst.

Nieuwe activiteiten

Een van de nieuwe activiteiten van DPA is de uitbreiding van dit vakgebied ‘Supply Chain & Procurement’. De is in het derde kwartaal voortgezet door een focus te leggen op de inzet van Supply Chain-professionals in het zuiden van het land. Ook DPA Privacy, de business unit die is opgezet om een antwoord te bieden op de groeiende vraag naar privacyspecialisten als gevolg van de nieuwe Europese privacyregels, rapporteert goede voortgang.

Marktontwikkelingen

Eric Winter, ceo van DPA, spreekt van ‘solide resultaten’ in het derde kwartaal en een ‘positief vooruitzicht voor het 4e kwartaal’. Over de marktontwikkelingen zegt Winter: ‘Door de stijgende vraag naar gekwalificeerde mensen is in meerdere domeinen van de arbeidsmarkt schaarste voelbaar. Door continu te investeren in vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling van onze professionals, spreken wij het juiste talent aan. Tevens investeren we in relevante ontwikkelingen qua nieuwe niches en nieuwe beroepen waardoor we onze opdrachtgevers nog beter kunnen helpen op het gebied van digitalisering en het omarmen van nieuwe technologieën.“

Bron: DPA Group

Lees ook:

 

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer