DPA ziet omzet fors dalen door Wet DBA

0

De omzet van DPA Group is in het eerste kwartaal van 2017 met 6% gedaald naar 31,1 miljoen euro. De omzetdaling is naar eigen zeggen een direct gevolg van de Wet DBA. 

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die de DPA Group heeft bekendgemaakt.

In het eerste kwartaal van 2017 behaalde DPA een omzet van 31,1 miljoen euro (Q1 2016: 33,2 miljoen euro). Dat betekent een omzetdaling van 6% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Veel minder zp’ers bemiddeld

Volgens Eric Winter, CEO van DPA Group, is de omzetdaling een direct gevolg van de Wet DBA. “De onduidelijkheid rondom de Wet DBA heeft voor een forse daling gezorgd van onze omzet uit de bemiddeling van zelfstandige professionals. Hierdoor zetten we nu 70% minder zelfstandige professionals in dan in het begin van 2016. Dit leidt tot circa 4,1 miljoen euro minder omzet in het eerste kwartaal van 2017.”

Bij DPA daalde de omzet uit bemiddeling van zelfstandige professionals in het eerste kwartaal van 2017 met 37%. De detacheerder verwacht dat de Wet DBA ook in het tweede kwartaal van 2017 een negatief effect heeft op de omzet, waarna dit eenmalige effect in het tweede half jaar van 2017 zal minimaliseren.

Onlangs bleek uit de Kwartaalmonitor voor de detacheringsbranche van PwC dat in de Nederlandse detacheringsbranche na drie jaar van groei in het vierde kwartaal van 2016 een krimp is ingezet door de forse daling van de omzet uit bemiddeling van zelfstandige professionals. Ook PwC wijdt de forse daling aan de onzekerheid in de markt door de Wet DBA.

Overname activiteiten Your Professionals

Op 24 maart 2017 is de overname van 61,1% van de aandelen in Your Professionals door DPA afgerond. Deze onderneming bemiddelt professionals voor permanente en interim functies binnen de specialistische vakgebieden Finance, IT, Techniek, Engineering en Woningcorporaties. Your Professionals is opgericht in 2007 en gevestigd te Almere. Bij Your Professionals zijn 125 mensen werkzaam.

Bron: DPA Group

Lees ook:

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer