Manpower boekt forse omzetgroei in Nederland

0

De omzet van ManpowerGroup is het afgelopen kwartaal met 4% gegroeid naar $ 4,8 miljard. In thuisland VS daalde omzet, maar Nederland hoort bij de grootste stijgers met 35% omzetgroei.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van ManpowerGroup.

ManpowerGroup Nederland

ManpowerGroup Nederland boekte in het eerste kwartaal van 2017 een omzetgroei van maar liefst 35% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook opvallend, van 24% van die omzetgroei in ons land komt door autonome groei.
Daarmee is het eerste kwartaal van 2017 voor ManpowerGroup Nederland nog voorspoediger verlopen dan 2016, waarin ook een forse omzetgroei van 30% is geboekt. In 2016 behaalde ManpowerGroup NL een omzet van 662 miljoen euro.*

Omzetdaling VS en Groot-Brittannië

In thuisland VS zag Manpower de omzet krimpen (-6%). De VS is goed voor 14% van hun totale mondiale omzet. In Noord-Europa (ruim een kwart van de wereldwijde omzet) was een groei van 9%. Koploper in Noord-Europa is dus Nederland (+35%), maar ook Duitsland doet het goed (+17%), gevolgd door België (+13%) en de Nordics (+12%). Opvallend is dat Groot-Brittannië in het eerste kwartaal de omzet zag dalen (-4%) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Bron: ManpowerGroup

*noot van de redactie: van de Grote-4 zal Manpower in de Flexmarkt Omzetranglijst 2016 veruit de grootste stijger blijken te zijn. De Omzetranglijst wordt gepubliceerd in juni-editie van Flexmarkt. Nog geen abonnee?

Lees ook: 2016 ‘solide’ jaar voor ManpowerGroup

 

Over Auteur

Reageer